logo
امروز : دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۱۹
[ شناسه خبر : ۴۷۳۶۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان خبر داد:

تولید بیش از ۲۷۰ هزار تن تولیدات دامی در زنجان

تولید-بیش-از-۲۷۰-هزار-تن-تولیدات-دامی-در-زنجان-
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در حوزه دام و طیور، استان سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تن تولید دارد که شامل ۱۶۶ هزار تن شیر، ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، بیش از ۷۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن تخم‌مرغ است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ اکبر کرامتی در نشست خبری که با اصحاب رسانه در سالن جهاد کشاورزی داشت گفت: سازمان جهاد کشاورزی در استان‌ها نقش کلیدی در انسجام‌بخشی به سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی ایفا می‌کند و به‌عنوان بازوی اجرایی دولت در حوزه کشاورزی، دامپروری و منابع طبیعی، مأموریت دارد تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی، تولید پایدار و امنیت غذایی را تضمین کند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه استان زنجان با توجه به ظرفیت‌های متنوع خود، اقدامات گسترده‌ای را در حوزه‌های مختلف کشاورزی و صنایع وابسته انجام داده است، در حوزه دام سبک، دو پروژه مهم در دست پیگیری است، اضافه کرد: برای اجرای آن‌ها مذاکراتی با چند شرکت سرمایه‌گذاری انجام شده و این همکاری‌ها هنوز در مرحله تفاهم قرار دارد. این پروژه‌ها با هدف ارتقاء بهره‌وری، بهبود نژاد دام و افزایش تولید طراحی شده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: بر اساس گزارش عملکرد سال گذشته، ۴۹ طرح سرمایه‌گذاری با مجموع اعتبار ۲۲۲ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه به اجرا درآمده است و با استفاده از تسهیلات اعتباری، ۳۹۱ دستگاه جدید شامل ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی خریداری و به چرخه تولید افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه مشاغل خانگی نیز، ۳۸ پرونده حمایتی به ارزش ۵ میلیارد تومان بررسی و تأمین مالی شده تا فرصت‌های اشتغال در روستاها و مناطق کم‌تر برخوردار افزایش یابد، ادامه داد: از نظر منابع و سطح زیر کشت، حدود ۱۷۵ هزار هکتار اراضی به کشت آبی اختصاص یافته که شامل ۱۰۹ هزار هکتار زراعت آبی و ۶۴ هزار هکتار باغات آبی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: به‌طور متوسط سالانه حدود ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی استان به صورت آیش باقی می‌ماند و ۴۲۵ هزار هکتار نیز زیر کشت می‌رود. در بین محصولات زراعی آبی، گندم با بیش از ۲۰ هزار هکتار، بیش‌ترین سطح زیر کشت را دارد. 

کرامتی با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار هکتار باغ زیتون، جایگاه ویژه‌ای برای استان زنجان در سطح کشور ایجاد کرده است. در کشت دیم نیز، ۳۴۰ هزار هکتار به گندم دیم اختصاص دارد، عنوان کرد: در حوزه دام و طیور، استان سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تن تولید دارد که شامل ۱۶۶ هزار تن شیر، ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، بیش از ۷۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن تخم‌مرغ است.

وی اضافه کرد: در بخش آبزی‌پروری، زنجان دارای حدود ۸۰۰ استخر پرورش ماهی است که ۱۲۰ مورد آن غیرفعال هستند. تولید سالانه این بخش حدود ۱۹ هزار و ۸۰۰ تن گوشت سفید (ماهی) و بیش از ۱۶ میلیون قطعه ماهی است. همچنین تولیداتی نظیر یک‌ هزار و ۳۰۰ تن عسل، ۹۰۰ تن کرم ابریشم و ۱۶ تن جوجه بوقلمون نیز ثبت شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه کل تولید محصولات کشاورزی استان بیش از ۳/۱ میلیون تن برآورد می‌شود، ادامه داد: در بخش مکانیزاسیون، استان زنجان دارای ۲۷ هزار دستگاه تراکتور و یک‌هزار دستگاه کمباین است و سالانه حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن بذر اصلاح‌شده تولید و توزیع می‌کند.

کرامتی با بیان اینکه اقدامات مؤثری نیز در احیای مرغداری‌ها و صنایع تبدیلی راکد انجام شده و بررسی‌ها برای فعال‌سازی ظرفیت‌های بلااستفاده ادامه دارد، گفت: از نظر منابع آبی، استان حدود ۱۰۷ هزار هکتار اراضی آبی در اختیار دارد. برداشت آب از منابع مختلف سالانه حدود ۱/۳ میلیارد مترمکعب است. با توجه به مساحت استان ۲/۲ میلیون هکتار و متوسط بارندگی ۳۰۰ میلی‌متر، سالانه حدود ۶/۶ میلیارد مترمکعب آب از طریق بارش وارد استان می‌شود که این میزان، تنها مربوط به آورده جوی بوده و منابع سطحی و زیرزمینی را شامل نمی‌شود.

وی عنوان کرد: مدیریت بهینه این منابع، به‌ویژه در شرایط تغییرات اقلیمی، برای حفظ پایداری تولید کشاورزی اهمیت حیاتی دارد و استان زنجان با این ظرفیت‌ها، می‌تواند الگوی توسعه پایدار کشاورزی  و سرمایه‌گذاری‌ها هدفمند و مبتنی بر فناوری‌های نوین باشد و سیاست‌های حمایتی در مسیر ارتقای بهره‌وری، کاهش ضایعات و افزایش ارزش افزوده محصولات ادامه یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه در استان زنجان، ممنوعیتی برای کشت محصولات کشاورزی وجود ندارد و کشاورزان می‌توانند متناسب با شرایط زمین و منابع آبی، فعالیت‌های خود را ادامه دهند، افزود: با این حال، گاهی خود طبیعت به‌دلیل عواملی همچون کمبود بارش، کاهش منابع آب زیرزمینی یا شرایط آب‌وهوایی نامناسب، محدودیت‌هایی را در روند کشت ایجاد می‌کند.

کرامتی ادامه داد: در گذشته کشت دوم در برخی مناطق، به‌ویژه در شهرستان طارم، رواج داشت و به‌عنوان روشی برای بهره‌برداری بیش‌تر از زمین و افزایش تولید سالانه مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در سال‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله کاهش منابع آبی، تغییر الگوی کشت و هزینه‌های بالای تولید، این نوع کشت تقریباً دیگر انجام نمی‌شود.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به کاهش بارش‌ها و افزایش میزان تبخیر که منجر به تشدید مشکل کمبود آب در استان شده است، بیان کرد: جهاد کشاورزی استان زنجان به‌منظور تقویت امنیت غذایی و استمرار تولید، برنامه‌هایی همچون توسعه کشاورزی حفاظتی، گسترش کشت‌های گلخانه‌ای و ترویج کشت محصولات مقاوم به خشکسالی را در دستور کار قرار داده تا ضمن مدیریت بهینه منابع آب، بهره‌وری تولیدات کشاورزی نیز ارتقا یابد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر